Een tracebestand maken

Nadat je een probleem hebt gemeld aan de experts van de Klantenondersteuning van Kaspersky, word je mogelijk gevraagd een rapport met informatie over de werking van het Kaspersky programma te genereren en het naar de Klantenondersteuning van Kaspersky te sturen. Specialisten van de klantenservice van Kaspersky kunnen je ook vragen een tracebestand aan te maken. Dankzij het tracebestand kunnen de experts de uitvoering van programmaopdrachten stapsgewijs onderzoeken en bepalen wanneer de fouten zich voordoen.

Tracing is een doeltreffende manier om gedetailleerde informatie over programma-activiteit te registreren. De deskundigen van de Klantenondersteuning gebruiken tracebestanden om problemen op te lossen.

Een tracebestand maken

Belangrijk: we raden aan dat je tracing alleen inschakelt als een expert van de Klantenondersteuning van Kaspersky je dit vraagt.

Tracebestanden kunnen veel schijfruimte in beslag nemen. Wanneer je tracebestanden niet meer nodig hebt, schakel je tracing uit.

Tracing uitschakelen

Tracebestanden worden lokaal op de computer bewaard in de volgende mappen:~/Library/Logs/Kaspersky Lab/ en /Library/Logs/Kaspersky Lab/.

Het Kaspersky-programma bewaart de volgende informatie in een tracebestand:

Tracebestanden bevatten alleen de benodigde informatie om fouten in het programma te herstellen. Kaspersky gebruikt tracebestanden om incidenten te onderzoeken die te maken hebben met fouten in de werking van het Kaspersky-programma.

De aanmaak van tracebestanden is standaard uitgeschakeld. In de programma instellingen kun je de aanmaak van tracebestanden inschakelen.

Tracebestanden kunnen alleen handmatig naar Kaspersky worden verstuurd. Het Kaspersky-programma verstuurt tracebestanden niet automatisch naar Kaspersky.

Je kunt kiezen hoe tracebestanden naar Kaspersky worden verstuurd.

Controleer de inhoud van tracebestanden alvorens ze naar Kaspersky te versturen.

Belangrijk: tracebestanden bevatten mogelijk persoonlijke of vertrouwelijke gegevens. Door tracebestanden naar Kaspersky te versturen, ga je ermee akkoord om alle gegevens in die tracebestanden aan Kaspersky te verstrekken en stem je in met de gebruikte methode voor de verzending van de tracebestanden.